9 august 2011

Leapsă cu cărţi


Leapsă preluată cu întârziere şi fără voie de la Monica
Pentru această leapşă, înşiruie câte o carte preferată al cărei titlu începe cu câte o literă din alfabet. Dacă nu ai o carte pentru litere mai ciudate, cum ar fi Q, X sau K, o poţi înlocui cu o carte preferată care conţine acea literă în titlu. Ai voie să pui în lista ta şi cărţi care nu aparţin beletristicii.
Pentru că în ultima vreme nu prea am citit şi pentru că vreau să am mai mult timp , voi înşira şi cărţi pe care nu le-am citit dar pe care mor de nerăbdare să o fac !

A -  Alchimistul ,  Al cincilea munte - Paulo Coelho
B - Barbaţi care urăsc femeile - Stieg Larsson
C - Colt alb - Jack London ; Cartea Mironei - Cella Serghi
D - De ce iubim femeile - Mircea Cărtărescu ; După înmormântare - Agatha Christie : Despre lucrurile simple - Mihaela Rădulescu
E - Elevul Dima dintra şaptea- Mihail Drumeş 
F - Fram , ursul polar - Cezar Petrescu
G - Femeia-vulpe - David Garnett
H - Hotel Bertram - Agatha Christie

Î - Întreabă-mă orice - Mihaela Rădulescu
J -  Păcatul - Josephine Hart
K - ... 
 L - La râul Piedra am şezut şi-am plâns, Paolo Coelho
M - Maitreyi - Mircea Eliade ; Mara - Ioan Slavici
N - Nicolae Labiş - Moartea căprioarei ; 
O - O femeie pură - Thomas Hardy
P - Pânza de păianjen-Cella Serghi ; Potenţialul erotic al soţiei mele-David Foenkinos
R - Nişte răspunsuri - Mihaela Rădulescu ; Romanul adolescentului miop - Mircea Eliade
S - O păuşă sau alta- Sophie Hannah
Ş - Şoarecele B şi alte povestiri - Ion Sîrbu 
T- Lev Tolstoi - Învierea

U- Ultimul dans - Nicholas Sparks ; Uşărnica - Doina Ioneţ ; Ultima noapte de dragoste , întâia noapte de război - Camil Petrescu
V- Pianistul - Manuel Vazquez Montalban
W - Romeo şiJulieta - William Shakespeare
Y- ...
Z- Zahir - Paulo Coelho

Puţine sau nu , viaţa e la început. Repet : unele dintre aceste cărţi nu au fost citite dar sunt pe lista acestui an. Leapsa merge mai departe spre militarykitty  şi Sayuuki şi Ada  şi 29 decembrie  , dacă vor dori să  o accepte!

10 comentarii:

 1. L-am vazut si pe Thomas Hardy, Mircea Eliade, unii din preferatii mei. :)
  Ai avut mare rabdare cu leapsa asta, eu n-am rezistat.

  RăspundețiȘtergere
 2. * Lillee , a durat muult dar a meritat! :)) Cartea lui Thomas Hardy am furat-o din biblioteca veche a mamei si am ramas impresionata insa tot P.Coelho ramane scriitorul meu de suflet :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 4. Vreau sa-ti spun ca de cand ti-am descoperit blogul, abia astept sa-ti citesc postarile.Le-am citit si pe cele vechi, cateva doar.M-am indragostit de cum scrii.Sa nu crezi ca sunt un fan infocat sau ceva in gen.Pentru ca asta am impresia ca o sa par.Sau poate ca is.Habar n-am.Oricum, mi-ar placea sa stiu cati ani ai si ce te inspira de fapt sa scrii.Care ti-e muza?Pentru ca e extraordinar ce faci.Poate ca zic o prostie, dar cel putin pe moment nu m-as opri din citit.Pentru ca nu am altundeva unde sa iti las mesaj, il las aici, cu toate ca as fi preferat sa fie privat.As vrea sa-l stergi, daca ti se pare absurd, sau l-ai putea tine aici.Ca amintire a unui cititor care pur si simplu te adora!

  RăspundețiȘtergere
 5. * Maria S. , cuvintele tale sunt foarte frumoase şi m-au uimit cu adevărat. Ce mă inspiră să scriu e iubirea , ura şi mica distanţă dintre ele . În viitorul adevărat vreau să scot o carte mai mică sau mai mare , de aceea încerc să cos asemenea poveşti precum cea a Anei sau a Elizabethei , dacă ai citit bănuiesc că ştii despre ce vorbesc :P. Despre vârsta mea nu pot să spun decât că e vârsta la care totul e posibil , mai puţin condusul pentru că nu sunt majoră. Nu voi şterge comentariul tău pentru că este unul de valoare , unul pentru care a fost realizat acest blog. Îţi mulţumesc mult pentru vizită!

  RăspundețiȘtergere
 6. Oaaaaa! Ce tema frumoasa!!!! Vreau si euuu! :X

  RăspundețiȘtergere
 7. * Monica , nu e greu de făcut . E simplă şi n-are nimic în plus. :) Dacă vrei îţi voi explica cum am făcut-o pe mess :)

  RăspundețiȘtergere
 8. uuuh, ce frumos, mi-am vazut numele :X O sa o fur si eu undeva zilele astea ;))

  Ai o colectie impresionanta de carti, chiar daca unele sunt pe lista de "o sa le citesc" <3
  Si ador tema <3

  RăspundețiȘtergere
 9. * Ada , nu m-aş sătura niciodată să îţi citesc comentariile pline de căldură. Abia aştept să văd leapşa şi la tine!! :D

  RăspundețiȘtergere

Cuvintele patrate nu intra in urechile rotunde :)