28 iulie 2011

Despre televizor



       Suntem de mici invatati ca televizorul ne mananca creierul , ne influenteaza si nu este deloc bun pentru ochi . Si totusi il vezi pe taica'tu stand ore intregi in fata TV-ului cu doua sau trei beri pe langa el , plus pachetul de tigari Carpati. ( n-am mai auzit de mult de tigarile astea! se mai fabrica?! ) Cum sa nu stai si tu langa el , cum sa nu fii "corupt" ? Pentru ce sa te duci sa iti faci temele cand Maruta vorbeste despre Senzuala care se freca in parc, pe banca , de bijuteria unui mos burtos ? Lasa ca invata altii , ca si asa ti-au zis ca nu iti trebuie scoala , ca daca o ai pe aia a vietii esti super ok ! Super ok pentru maturatori sau oameni de servici ! Si nici acolo , pentru ca din pacate la modul in care zboara Romania va trebui facultate pentru a sti sa maturi strazile !
        Urasc reclamele mai mult ca televizorul ! E aiurea sa fii la masa cu parintii tai , sa mananci mancare ca la mama acasa si deodata se aude un zgomot ca si cum ai avea diaree si n-ai mai ajuns la baie , urmat de un : " ia un Smecta! " Insa nimic nu intrece reclama aceea tampita cu turistul care vine in Romania si are nevoie la toaleta dar nu are timp sa plateasca , cum facem toti cand suntem in vizita  ( un mod interesant de a scoate bani de la noi cand nu ne mai putem tine ! destept Guvern ! ) si se arunca intr-un colt de isi da drumul acolo, in splendoarea camerei de filmat. In momentul urmator ti se apleaca , nu mai vrei mancare , nici macar apa . Vrei doar sa inchizi televizorul ! O reactie destul de explicita, avand in vedere ca mancarea ta s-a impleticit cu mancarea lui deja digerata.
        Alta prostie legata de aceasta minunata inventie e ca la Stiri mereu vezi babe violate (sadic) , copii inecati din cauza ca au vrut sa faca o baie ( cum ramane cu poluarea , cu pestii , cu algele ?! ) si adolescenti fugiti de acasa ( din cauza iubitului , a parintilor , a notei la mate , a iubirii interzise , curiozitatii etc ) . Nu iti mai poate tihni o dupa-amiaza in casa , cu niste pop-corn asteptand un film bun care apare de obicei dupa ca iti sare inima din piept de fiecare data cand vezi un autocar rasturnat gandindu-te daca toti sunt bine, acasa. Stiu ca sunt rea , a dracu` sau chestii din astea , pentru ca mi s-au mai spus dar la Stiri n-ar trebui sa fie lucruri interesante , nu motive de infarct!? 
      Singurul lucru bun pe care il apreciez la acel patrat care arata imagini sunt desenele animate! Sunt simple , cu un fir concis , toate se termina cu bine . Eu , care traiesc in realitatea dura din ziua de azi , inteleg desenele ca un univers paralel . Insa , copii nostri cum percep un baiat care se transforma in mii de uratenii si are super puteri !? Cum sa ii spun ca " nu mami , nu ai puteri speciale " cand incearca sa ma vrajeasca sa ii mai cumpar o jucarie !? ( nu, n-am copil ! dar daca as avea .... off ) Cum ar fi sa te trezesti intr-o dimineata ca vine copilul tau la masa si iti zice sec : " nu vreau aparat dentar pentru ca imi va face viata un cosmar cum ii face lui Sharon ! te rooooooooooooooooog ! " , dupa ce te-ai chinuit sa il faci sa inteleaga ca pentru a fi o fata frumoasa  cand va creste are nevoie de dinti , ca baietii se feresc de fetele cu dintii strambi ?!
        Pentru mine televizorul nu e decat un motiv de a incepe o dieta. Cand vezi toate femeile alea ingrozitor de slabe , inecate in bani si parfumuri dar proaste de n-au voie sa deschida gura  , cand vezi cum altii se scapa pe ei asurzitor si groaznic de zgomotos de iti piere pofta de mancare ajungi sa spui ca mine : " sa deschidem  calculatoruuul... ! "
       

10 comentarii:

  1. :)))Total de acord.. :D
    In ziua de azi se castiga multi bani cu asa-zisele vedete gen Zavoranca,Senzuala,Pestritu si restul turmei. Zic turma, fiindca asa e, sunt niste oi. Daca una si-a bagat silicon in " dos ", trebuie sa-si puna si celelalte, ca doar ele nu-s mai proaste.Ce, ele nu au bani?! :))
    Moda zilelor noastre: pustoaice cu mosnegi ( cheliosi,burtosi,ciungi,surzi) pe care-i scot banii afara din casa :))
    Si da, romanul casca gura la astfel de stiri gen "Tonciu si-a facut o epilare braziliana" ,etc. fiindca traieste din aceste "stiri".Nu poate merge la lucru daca nu stie ce masina si-a luat Guta mai nou.
    Penibil.
    Iar cat despre desene.. Mai nou au aparut tot felul de ciudatenii.. Scarbosenii- ca altfel nu stiu cum sa le zic- care vorbesc..Toate minunile de roboti si extraterestri.. Decapitari,jafuri,crime.. Si multe dintre ele nici macar nu au happy end :|
    Tin minte ca in copilarie adoram Tom si Jerry,Bugs Bunny,Tweety..Adica cele care au macar un farmec aparte. Nu mai zic ca cele de la Disney erau si mai si. Citeam un basm si imediat voiam sa vad desenele, sa ma conving ca persoajele erau asa cum mi le-am inchipuit eu ;x In nici un caz nu voiam sa vad trenulete ce vorbesc si alte prostii.
    Copilaria trebuie sa insemne inocenta in primul rand. Si cu siguranta, cand voi avea copii,nu-i voi lasa prea mult la tv.Am vazut multe cazuri in care faceau ca toti dracii fiindca stateau cu ochii-n tv 24 din 24. Si nu stiau sa se joace cu jucarii,nu socializau.God,nu vreau sa aud de asa ceva.
    Televizorul pana la urma e o pierdere de timp..Ma uit la tv sa vad ce tampenii a mai facut Basescu si restul haitei lui. Mai bine ma duc sa citesc o poveste.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt de aceeasi parere ;))
    de altfel, singurele canale pe care le urmaresc sunt Utv, Axn (pentru ca avea/are seriale dragute) si Bomberang.
    Inainte cand eram mai mica, mai era cate un film cu care ma uitam cu toata familia, acum sunt numai prostii si tot felul de show-uri tampite.
    Si, de muult, am ajuns la concluzia ta cu "sa deschidem calculatoruuuul!". Nici nu ma mai deranjez sa deschid tv-ul. :))
    Si stiu ca erau desene animate asa de draguteee <3 Gen Viata cu Louie, Copii de la 402, Ce-i cu Andy. Clasice! Acum fostul FoxKids, fostul Jetix si actualul Disney Chanel, o are pe Hani Montan, monstri cu 50 de capete (asemenea lui Cartoon Network) si maimute care vor sa cucereasca lumea.
    Si imi amintecs ca nu-mi scapa nici un episod din Tom si Jerry sau din Familia Flinstone :X
    Iar stirile de la tv:| vorba lu' Veritasaga dintr-o melodie: "Nu intelegeam de ce se uita parintii la stiri". Ei, eu nici acum nu inteleg. Singurele "stiri" care imi plac sunt cele ale lui Mircea Badea, dar nici p'asta nu-l prea urmaresc cine stie ce ;))
    Ma rog, iar am vorbit mult si fara rost :)) Ideea e ca nu e si nici n-o sa (mai) fie ceva interesant la tv. :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna asta cu motiv pentru dieta. Chiar mi-a placut.
    Televizorul... hmm, atat timp cat nu ma pasioneaza, nu-i dau importanta. Cateodata mai arunc un ochi, ma mai distrez cu prostiile ce se debiteaza si cam atat. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. * wildrosec , în timp ce îţi citeam comentariul mi-am amintit de o glumă pe care o făceam cu prietena mea ( sau fosta ) : dacă siliconul de se bagă în buze se numeşte BOTox , dacă s-ar băga şi in fund cum s-ar numi ?! Bine, e o glumă seacă şi poate fără înţeles dar aşa eram noi .
    Din păcate ai perfectă dreptate când vorbeşti despre cât de mult suntem interesanţi de nimicuri precum turma menţionată .
    Despre desenele animate nu pot spune decât că nu mai e ce a fost şi atât !
    Îţi mulţumesc pentru vizită! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. * Ada , de obicei canalele cele mai urmărite , exceptând-ule pe cele cu scandaluri de tipul OTV, Antena sau ProTv , sunt cele care difuzează muzică bună ( nu mă refer la manele, alea nu reprezintă muzică ) . Şi alea cu desene animate, pentru că nu îi poţi spune unui copil să nu se uite la desene că sunt total diferite de realitate! Adoram acele desene când eram mică şi încă mai caut pe youtube episoade doar ca să îmi aduc aminte de copilărie. Cu ştirile m-am lămurit , aduc a semn rău !
    Mulţumesc pentru vizită!

    RăspundețiȘtergere
  6. * Christina , mă bucur că ţi-a captat atenţia ! :p

    * Lillee , televizorul folosit ca un motiv de amuzament sună bine !

    Vă mulţumesc pentru vizită!

    RăspundețiȘtergere
  7. de fapt, nu e chiar seaca.. mai mult te pune la gandit :)) adica,cel putin mie imi trec niste cuvinte prin cap :)) gen " butox" , " fundox" , si restul nu mai are rost sa zic:))) oriqm, iti pune imaginatia la treaba :D

    RăspundețiȘtergere
  8. * wildrosec , tu gândeşti decent :))

    RăspundețiȘtergere
  9. Stiu gluma cu Botx :)),seaca da interesanta:-?.


    Cat despre tv,ai mare dreptate.

    Nu mai este cum a fost candva.



    Ai grija de tine si visele tale :* .

    RăspundețiȘtergere

Cuvintele patrate nu intra in urechile rotunde :)