1 august 2011

Alegerea mea



     Viaţa e un şir de alegeri obositoare , dure şi simple. E atât de uşor să faci un pas greşit fără să îţi dai seama! Am trăit mereu din greşelile altora şi am fost nevoită să accept lucruri greu de digerat doar pentru o clipă de fericire. Acum e timpul să aleg eu , să greşesc eu şi să suport tot eu. Deşi  lupta cu mine e mai grea de înţeles decât de explicat , m-am hotărât să accept şi altă culoare în viaţă .

   Soarele îmi lovea puternic şi deranjant pielea . Fără pic de regret am pornit spre marea care se afla la doi paşi de sufletul meu însetat . M-am aruncat brusc şi , ca un tablou nefinisat m-am contopit cu marea sălbatică . Mi-a hrănit sufletul cu vise şi cu valuri spumoase,libere, pure. Mi-am spălat corpul de păcate şi gândurile de intensitatea prezenţei tale. Pentru prima oară nimeni nu era împotriva mea . Mă simţeam vegheată de sentimente contradictorii . Urma să ies din clipa de relaxare şi să înfrunt din nou răutatea umană specifică . Am ales cu sufletul şi am rămas acolo , pe fundul mării fără gânduri. Doar eu şi marea.

p.s. ” Conştiinţa morţii ne animă să trăim mai mult.”

12 comentarii:

  1. Sa inteleg ca ai fost la mare... Si ca ai vrut sa dai nas in nas cu moartea... Te inteleg intr'un fel, desi multi n'ar putea... Vin acele momente in car vrei sa te lasi prada mortii pentru a scapa de toti si de toate, dar ceva in subconstientul tau nu te lasa... Si n'o sa te lase pana cand misiunea ta pe pamant nu va fi indeplinita... E o experienta unica... nu te lasa speriata de ea, in niciun fel... Ia'o ca pe o simpla intamplare...chiar daca a fost voluntara de data asta... Crede'ma ca merita sa traiesti...

    RăspundețiȘtergere
  2. militarykitty , da am fost la mare dar nu anul asta ci anul trecut si am ramas placut impresionata. Marea este locul meu de refugiu chiar daca sunt prea departe de ea. Ocupa un mare loc in mintea si sufletul meu ! Nu am incercat sa dau nas in nas cu moartea niciodata. Sunt destul de stabila psihic , poate sufletul meu a avut mult prea multe tentative incat acum mi se trimit franturi. Este pura fictiune ! Viata e un dar si nu am de ce sa il irosesc ! Sunt iubita si iubesc , pot spune oarecum ca viata mea este impartita in alb si negru. De aceea vreau sa ma schimb partial macar , sa incerc sa fiu mai pozitiva. Aceasta "tentativa" este doar un mod de a trece de la o stare la alta. Multumesc pentru vizita ta , imi face placere sa te stiu aici ! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Te'am inteles gresit... Greseala mea ^^ Ai grija de tine :*

    RăspundețiȘtergere
  4. Marea. Ah, marea...

    N-a fost vară în care să n-o văd. De când aveam 1 an. Nu pot să trăiesc fără ea; e o prietenă aşa de tăcută şi loială încât mă face să mă scârbesc de oameni. Vai, cât de adevărat. Ha-ha.

    Se pare că şi tu o iubeşti. Defapt, e cineva care să n-o iubească? Marea e singura noastră eliberare [bine, poate şi cerul, dar n-am zburat niciodată, deci...], marea e...nu se poate descrie. Ştii cum se simte, nu?

    Să te pierzi în mare, să-ţi pierzi visele în mare, pentru ca apoi valurile să ţi le aducă înapoi. Vai ce dor mi-ai făcut de ea!

    RăspundețiȘtergere
  5. *militarykitty, nu e nimic. Viata inseamna pareri contradictorii pe baza unor argumente! Sunt multi care ma citesc dar sunt putini care chiar inteleg ceva de aici >:D<

    * Sayuuki , marea ascunde secrete. Nici eu nu cred ca exista cineva care sa nu o iubeasca. Nu-mi place plaja , urasc statiunile dar ador marea . Ador amestecul de sentimente pierdute cu valurile spumoase, salbatice . Imi pare rau ca ti-am facut dor ! >:d<

    RăspundețiȘtergere
  6. Se spune ca marea este una dintre muzele poetilor, scriitorilor. Tu ai talent. Ai scris frumos, m-ai facut sa analizez ceva... pentru o clipa. Da, m-ai captivat.
    Moartea... ne gandim deseori la ea, nu? Cred ca toti am facut asta la un moment dat. Si da, dupa aceea parca ne intensifica sentimentul de a trai, de a-l aprecia mult mai mult.

    RăspundețiȘtergere
  7. * Lillee , multumesc mult ! Moartea e un nonsens , un mister numai bun de digerat de catre gandurile mele obosite.
    * Monica, citatul nu imi apartine . E din Paulo Coelho , scriitorul meude suflet.

    RăspundețiȘtergere
  8. * Monica , de aceea imi este scriitor preferat.

    RăspundețiȘtergere
  9. * Simonikool marea= sentimente moarte , ganduri teribile , tigari stinse pe suflet , lacrimi sarate , sinucideri anuntate , inimi ranite , urme nemuritoare , priviri uitate , iubiri adolescente , despartiti bruste , vama veche , muzica puternica , zambete salbatice. :)

    RăspundețiȘtergere

Cuvintele patrate nu intra in urechile rotunde :)