2 august 2011

surd.



Am intrat in scara murdara si m-am uitat in cutia postala , din instinct . Nu ma uit niciodata acolo , chiar daca astept vreo scrisoare sau un colet. Am gasit o revista de la Praktiker tare ciudata , mereu primim asemenea reviste insa nu le ia nimeni sa le rasfoiasca decat daca avem in plan vreo redecorare . Pe prima pagina scria mare : " M-am indragostit si...am simtit ca trebuie sa scriu ceva pe perete. Am facut o greseala. Am simtit ca o sa dureze pentru totdeauna.. Apoi, am simtit ca as vrea sa fie un poem. Nu o simpla propozitie. Apoi m-am simtit violet. Si ea s-a mutat la mine. Mai tarziu , ne-am despartit . M-am simtit singur . Dar dupa am simtit ca nu-mi place singuratatea si...m-am indragostit. Asa ca, am simtit ca trebuia sa scriu ceva pe perete " Poate destinul chiar are un cuvant de spus si eu m-am inselat. Nu ne facem noi viata , suntem niste actori pe o scena falsa.

p.s...daca nu ma credeti , spuneti pentru ca pot posta o fotografie. Eu am ramas uimita.

27 de comentarii:

  1. Şi eu am rămas uimită, sincer.

    Cât de ironic poate să fie adevărul unei clişeice reclame? Dar oare viaţa chiar aşa merge, lin ca şi vopseaua pe un perete? Nu cred :)).

    "Suntem nişte actori pe o scenă falsă" zici? Îmi vine să te contrazic de mor. Dacă eu nu-mi fac viaţa, atunci cine? Pentru că alţii cu siguranţă ne fac moartea.

    RăspundețiȘtergere
  2. De fapt eu cred ca scena nu e falsa, ci interpretarea actorilor "din noi" e falsa... Si in ceea ce priveste destinul, nici eu nu cred in el...cred doar ca ni'l putem face singuri... Dar cred in coincidente, in semne si in viitor... Ai grija de tine :*

    RăspundețiȘtergere
  3. Si ca si cand nu e destula falsitate pe scena vietii, multi dintre acesti "actori" falseaza pe cat pot. Ar fi frumos sa putem scrie cuvinte pe pereti care sa ne faca sa ne simtim bine, insa de multe ori abia daca ne putem suporta si pe noi insine. Nu e surd, e murdar... Si oricat am incerca sa curatam, raman pete care ne amintesc ce a fost.

    RăspundețiȘtergere
  4. * Sayuuki , tot sustin ca suntem actori pe o scena falsa pentru ca avem mii de personalitati , mii de fete , mii de zambete greu de inteles . Suntem falsi , suntem ipocriti , suntem mincinosi . Destinul ne joaca pe toti , isi face toate poftele cu sufletele noastre. Uite cum pe mine m-a schimbat un amarat text dintr-o revista , cum m-a pus pe ganduri . Nu cred in coincidente asa ca ultima optiune e destinul. Cand nu mai ai in ce sa crezi , inventezi ceva, nu ? :)

    RăspundețiȘtergere
  5. * militarykitty , la mine e exact invers : nu cred in coincidente , in semne sau in viitor , cred in destin si in existenta cuiva care vegheaza miscarile noastre cu atentie. Si da , noi suntem falsi . Mai falsi decat orice scena imaginara !

    RăspundețiȘtergere
  6. * C.L.M. Multumesc! >:D<

    * Tibi , bun venit in lumea mea ! Nici daca scrii pe un perete si dupa stergi nu se duce cu totul , raman pete intradevar. E surd pentru ca m-a uimit si mi-a indus starea de confuzie. E trist ca exista atat de multa ipocrizie si falsitate dar e ca si problema cu gunoaiele de pe plaja : ne plangem amarnic dar nu luam nici o masura. Multumesc de vizita ! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu ai pentru ce sa imi multumesti. Scrii frumos si imi place cum gandesti. Asa ca intentionez sa raman pe aici :D
    Cu un lucru sunt confuz: nu crezi in viitor, dar crezi in destin. Mie imi par strans legate.
    Ce masuri crezi tu ca am putea lua impotriva falsitatii si ipocriziei?

    RăspundețiȘtergere
  8. * Tibi , nu cred in viitor pentru ca ar insemna sa imi fac visuri lungi , sa uit intrun fel tampit sa imi traiesc prezentul. Pentru mine clipa pe care suntem toti invatati sa o traim inseamna si viitor si trecut . Ma gandesc ca o doza mare de sinceritate n-ar lipsi acestei lumi , nu? Daca eu sunt sincera , cel de langa mine e sincer si tot asa ajungem poate nu sa indepartam de tot ipocrizia si falsitatea dar ma car sa o folosim mult mai rar si in doze mult mai mici. Urasc ( nu stiu daca e un cuvat prea mare , poate fi inlocuit si cu "nu suport" ) ipocrizia pentru ca duce la minciuni si in cele din urma la dezamagire ! E urat sa fii dezamagit de persoane de la care nu te astepti .

    RăspundețiȘtergere
  9. Mademoiselle, problema este ca sinceritatea e un defect. Daca tu esti sincera, poate pe X il deranjeaza ce ii spui. Si automat te gandesti si tu, poate, ca mai bine nu spui sau spui altceva... Apoi, daca nu deranjeaza ce spui, poate ceilalti nu te plac asa cum esti de fapt. Si cum e greu sa te schimbi, poate mai "infloresti" putin ceea ce spui despre tine. Astea sunt posibilitati, nu spun ca asta cred despre tine. Si cam asta ii face pe oameni sa fie ipocriti: vor sa ii atraga pe ceilalti, nu sa ii respinga sau sa le fie indiferenti. Ce zici?

    RăspundețiȘtergere
  10. * Tibi, daca sa ii tin pe ceilalti langa mine inseamna sa fiu falsa si ipocrita atunci prefer sa fiu singura , cu El si atat. Pentru ca stiu ca El ma suporta asa sincera si dracoaica cum sunt :) . Nu vreau oameni ipocriti langa mine asa ca indata ce ii depistez incerc sa ii indepartez. M-as bucura mai mult sa fie persoane ce-mi spun ca arat ca dracu' cand parul imi sta groaznic decat sa nu ma ajute, sa ma "pupe in fund" si sa ma lase sa ma fac de ras :) E mai ok , mai simplu si nici nu implica constiinta faptului ca ai mintit , ca nu esti cine vrei sa pari si ca nu inseli increderea altora. Nu vad sinceritatea ca fiind un defect , cei care o vad asa sunt poate frustrati sau fac parte din categoria celor ipocriti. :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Subscriu la tot ce spui, minus doua lucruri: nu trebuie sa fii frustrat ca sa consideri sinceritatea un defect. Poti minti la fel de bine cum spui adevarul si asta sa faca parte din firea ta, fara alte "defecte" de care sa fii sau nu constient. Iar al doilea lucru: eu si multe alte persoane nu avem un "El" sau o "Ea" care sa ne accepte asa cum suntem. Nu spun ca ar fi ceva de acceptat, poate si eu cat si altii avem destule defecte si/sau frustrari. Asa ca te poti considera foarte norocoasa alaturi de "El"...

    RăspundețiȘtergere
  12. * Tibi , daca cineva considera sinceritatea un defect inseamna ca vrea sa fie mintit , inselat si amagit , nu ? Da, ma simt norocoasa alaturi de El dar nu doar pentru ca ma suporta ci pentru ca " transforma drama noastra in comedie" de fiecare data cand este nevoie si pentru ca relatia noastra se bazeaza pe sinceritatea sufocanta pentru altii. Stai linistit este timp ca sa iti gasesti si tu o Ea sunt 20 de milioane de femei ( sau mai mult:-??) numai in Romania !:) Si daca nu te accepta cum esti inseamna ca nu e potrivita pentru tine, logic nu ? Cum zice poetul : " sa nu stai intr-o relatie in care crezi ca il vei schimba pe celalalt " Simplu.

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu neaparat. Poate tocmai acele frustrari ii fac pe oameni sa nu fie sinceri. Si apoi, toata lumea judeca, asa ca unii prefera sa se protejeze.
    Era grav sa fie 20 milioane de femei in Romania, cred ca esti foarte optimista :)). Si apoi, daca eu nu ma potrivesc cu ele? Se poate spune ca sunt pesimist, m-am obisnuit, dar eu vad lucrurile asa cum sunt. Si deocamdata nu sunt. Iar haz de necaz fac si eu destul, nu mi-a adus vre-un merit pana acum. Poate nu (ma) pricep eu :-?? Scuze daca iti "poluez" blogul.

    RăspundețiȘtergere
  14. * Tibi , nu imi poluezi blogul ! Oamenii nu sunt sinceri din mii de motive , justificate sau nu . Din pacate sinceritatea a ajuns sa fie rara si intima,oarecum. Rar se mai gasesc oameni care sa spuna totul in fata, dispusi sa isi asume consecintele. Ideea e ca sunt femei in lumea asta destule cu care sa te potrivesti , care sa te suporte asa cum esti , care sa vada in tine ceea ce altii nu vad. Nu trebuie sa te potrivesti cu "ele" , ci cu una si atat . Daca nu te potrivesti , treci la urmatoarea. Viata e un sir de incercari absurde , un sir de alegeri zdrobitoare insa merita traita cu intensitate! Nu mi se pare ca esti pesimist ci realist , exista si varianta in care nu iti gasesti pe nimeni si ramai singur ( ceea ce mi se pare tare trist si un pic tras de par.) . Sunt fete care adora modul in care cel de langa ea trateaza o problema grava cu un gram de umor ( asta ar fi unul din motivele care ne-au tinut impreuna atata timp ) dar ce e prea mult strica. Urasc glumele proaste! :)

    RăspundețiȘtergere
  15. De obicei, cine are cu adevarat simtul umorului stie care este limita. Poate doar sa ii lipseasca bunul-simt din cauza sinceritatii exagerate, desi sunt rare situatiile.
    Si mie mi se pare exagerat ca cineva, nu neaparat eu, sa fie singur in conditiile in care se spune ca exista cate o jumatate pentru fiecare. Dar vezi tu, apare indiferenta. Poti trece printre straini de sute de ori pe zi si de sute de ori vei vedea ca nici unul nu te observa sau daca o face, rade de tine si te priveste urat. Iar daca incerci sa abordezi pe cineva, oricine, multi nici nu se opresc din drum sa iti acorde atentie. Eu asta observ in fiecare zi cand ies prin oras.

    RăspundețiȘtergere
  16. * Tibi , uite in ce ne transforma ipocrizia : e ciudat si putin nebunesc sa privesti oamenii in ochi pe strada sau sa le zambesti inocent fara nici o intentie chiar daca iti doresti asta din tot sufletul , chiar daca ai nevoie de un zambet inapoi care sa iti faca ziua mai frumoasa. Suntem niste masinute teleghidate , fara sentimente adevarate. Nu spun ca nu exista persoane care fac exceptie de la regula insa sunt multi prea putini. Si intr-o lume plina de ipocrizie nu ai ce face decat sa te abdatezi. Trist. Uite de ce cred eu in destin : exista o jumatate pentru fiecare , nu tine de noi sa o creem , sa o ingrijim . Noi trebuie doar sa o gasim si asta de multe ori se intampla fara sa vrem.
    Ca exemplu : eu l-am intalnit de abia acum un an si jumatate , dupa ce traind in acelasi oras nu l-am remarcat ( orasul fiind destul de micut ) Acum tind sa cred ca asa a fost sa fie , ca daca nu ar fi existat nimeni acolo care sa ma duca la spectacolul acela ( la care n-am fost niciodata pentru ca n-aveam cu cine ma duce mai ales ca era Dragobete ) nu l-as fi cunoscut , nu l-as fi remarcat poate nici pana acum. Destinul e unealta lui Dumnezeu , din acest motiv spunem des : " asa a vrut Dumnezeu sa ne intalnim" Eu cu prietenele mele venite sa radem de cuplurile absurde innebunite de iubire iar el cautandu-si prietenul care din intamplare imi era cunostinta.

    RăspundețiȘtergere
  17. Nu spun ca trebuie sa zambesti oricui pe strada, asta ar fi considerata nebunie de catre multi... Eu unul nu am vazut persoanele care fac exceptie.
    Cat despre iubitul tau, ai sustinut partial ce spuneam: daca nu il cunostea pe amicul tau probabil nu te-ar fi cunoscut nici pe tine. Si nu stiu cum s-a intamplat, dar daca doar ati fi trecut pe strada unul pe langa altul, mai mult ca sigur nu v-ati fi imprietenit, poate doar in alte circumstante.
    Din pacate, eu m-am adaptat la situatie. Tot ceea ce vad iau ca atare. Am incercat sa schimb lucrurile, dar singur nu ii pot multumi pe toti si nimeni nu pare dispus/a sa imi fie alaturi. asta ar fi considerata nebunie de catre multi... Eu unul nu am vazut persoanele care fac exceptie.
    Cat despre iubitul tau, ai sustinut partial ce spuneam: daca nu il cunostea pe amicul tau probabil nu te-ar fi cunoscut nici pe tine. Si nu stiu cum s-a intamplat, dar daca doar ati fi trecut pe strada unul pe langa altul, mai mult ca sigur nu v-ati fi imprietenit, poate doar in alte circumstante.
    Din pacate, eu m-am adaptat la situatie. Tot ceea ce vad iau ca atare. Am incercat sa schimb lucrurile, dar singur nu ii pot multumi pe toti si nimeni nu pare dispus/a sa imi fie alaturi.

    RăspundețiȘtergere
  18. Ca o nota: nu te mai corecta, fiecare greseste, iar eu inteleg. Si nici eu nu cred in Sarbatoarea Iubirii, oricare ar fi. Iubirea trebuie pretuita, nu sarbatorita.

    RăspundețiȘtergere
  19. * Tibi , sinceritatea nu poate fi suportata de oricine. Eu am intalnit exceptiile , am vazut oameni care emanau fericire pe strada , acolo unde totul e gri. Am vazut oameni care mi-au raspuns la zambet pe strada si am ramas uimita. Deci, exista exceptii ! Si da , poate ai dreptate daca nu ar fi fost acel prieten nu stiu daca ne-am fi cunoscut. Asa ca ma simt norocoasa ! :)

    RăspundețiȘtergere
  20. Sunt o perfectionista ceea ce ma face sa-mi corectez defectiunile si greselile ( gramaticale sau nu. )

    RăspundețiȘtergere
  21. Si eu sunt perfectionist, deci te inteleg. Si ma bucur pentru voi si mai ales pentru ca ce mi-ai spus arata ca mai e o speranta pe undeva. Am cam fost mereu naiv si am crezut ca se vor intampla lucruri bune, dar nu prea s-au intamplat. Iar de cand am renuntat la asteptari si sperante, nu prea ma mai mira nimic. Poate m-ar mira sa vad ca se schimba ceva in bine. Si nu cred ca atragi ceea ce gandesti, am gandit si altfel si a fost la fel. Pana la urma tot destinul sau Dumnezeu decid.

    RăspundețiȘtergere
  22. * Tibi , deeeeci crezi in destin . Victorie pentru mine ! :)

    RăspundețiȘtergere
  23. Da, victorie, dar e ciudat. Obisnuiam sa cred ca destinul ti-l construiesti singur. Pana la urma insa nu poti evita interventiile externe care nu depind de tine, dar care te influenteaza mai mult decat ai vrea. Desigur, asta nu e o scuza, daca noi nu facem nimic, nu va face nimeni pentru noi.

    RăspundețiȘtergere
  24. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  25. * Ioanide , daca o spui tu o si cred ! :D Si eu te iubesc >:D<!

    RăspundețiȘtergere

Cuvintele patrate nu intra in urechile rotunde :)