8 septembrie 2011

aş putea să iubesc






   Ştii momentele alea când nimic nu merge bine, când nimeni nu îţi poate lipi un zâmbet mut pe chipul plin de fard cu scopul de a retuşa micile imperfecţiuni în urma unei nopţi albe , când nu vrei să atragi atenţia nimănui îmbrăcându-te sobru , reuşind să îi faci pe toţi să îşi pună întrebări ?  Datorită acelor momente , îmi doresc de multe ori să nu fiu atât de naivă şi uşor de manipulat. Am obosit să fac tuturor pe plac, am obosit să sper degeaba. Am crezut mult timp că dacă ştii ce vrei , ajungi departe însă visele nu aduc decât dezamăgiri adânci. Vreau să fiu singură în lumea mea cu îngeri vii  , să îmi trăiesc viaţa în liniştea mută a unui sfârşit dureros. Cred pe zi ce trece că pe noi , iubitule , nu ne desparte decât amorţirea realităţii şi poate idealurile diferite, modul de gândire diferit , trecutul diferit.
   Am alergat prin rândurile de flori de pe patul de moarte , le-am plâns fiecare petală căzută . Nu-mi place vara, nu-mi place toamna. Anotimpul meu preferat e iarna , " cea mai mare fiică a  bătrânului an " - cum spunea copilul nemuritor din mine. Există puritate, există iubire pe meleaguri albe, există speranţe înşirate în bulgări de zăpadă. Ahh , zăpada matură cu care am crescut , martora tuturor viselor mele , plasa lacrimilor fierbinţi .
 Şi-mi aduc aminte cum luam zăpadă şi o ţineam în mână până se topea , ca un omuleţ macabru ce vrea să vadă cum se stinge şi cel mai pur strop de apă

Tu ? Tu în ce perioadă a anului te simţi cel mai bine , mai în siguranţă , mai copil ?

15 comentarii:

  1. Foarte frumos ce ai scris.
    In ce anotimp ma simt copil? In cel in care am cele mai multe amintiri..Adica iarna. Atata puritate, atata inocenta..Poate acum nu mai e pe dinafara, dar intotdeauna, in interiorul meu, o sa existe un copil. Si nu stii cat de bine ma simt ca am citit ce ai scris tu. Chiar astazi..am schimbat varsta..si deja nu ma mai simt copil, nu mai simt niciun strop de..simplitate, si puritate..Si vreau sa fie nemuritor..vreau sa ramana mereu acolo, si mi-e frica sa nu ma paraseasca. Poate ca deja nu mai e acolo. Si cand ma gandesc ca..pe la 4 ani voiam sa fiu un "om mare". Ce conceptii nebune..si cred ca toti am vrut asta la timpul nostru. Ei bine, acum vreau sa fiu din nou copil. Cred ca o sa imi sarbatoresc ziua de nastere ingropand in petale de trandafir copilul din mine...

    RăspundețiȘtergere
  2. Cel mai copil.... hmmm... cred ca primavara. Cand totul prinde culoare, glas, viata.

    RăspundețiȘtergere
  3. Primavara... mijlocul si sfarsitul primaverii, cand deja totul e verde si te plimbi pe strada si ai acea senzatie de deja vu cand totul pare perfect din nou. Primavara cand ne suiam in toti copacii si mancam toate corcodusele si alte lucruri asemanatoare. ^.^

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu am un anotimp.Ma simt copil oricand pentru canu pot uita asta.Depinde de stare intr-o zi pot da dovada de maturitate si a doua zi ma vezi jucandu-ma cu cei mai mici.Daca sunt fericita pot spune ca ma simt copil si ca totul merge la fel ca si cand as avea din nou cei 6 anisori.Dar daca sunt trista pur si simplu nu ma arat oamenilor.Nu suport sa mi se vada slabiciunile.:d

    RăspundețiȘtergere
  5. Kyky , in primul rand la multi ani ! Copilul din tine nu te va parasi , va fi mereu acolo , ascuzandu-se inocent de problemele oamenilor mari . Va trebui doar sa-l gasesti ! Doua voturi pentru iarna? Multumesc>:D<!

    RăspundețiȘtergere
  6. Simonikool , pentru mine primavara este anotimpul in care s-a nascut iubirea mea, ascunde multe dezamagiri , multe momente dulci . Primavara e cea mai controversata pentru mine, e acel nou inceput pe care nu am avut niciodata curajul sa il incerc.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ada, si tu ai fost o fata-maimutica in copilarie? Daca da , bine ai venit in club!:)) Primavara e un anotimp mut pentru mine, din diferite motive! Poate si pentru ca , o data cu venirea ei iarna dispare incetisor.

    RăspundețiȘtergere
  8. Maria S , si eu sunt genul de persoana care se simte copil tot timpul , care penduleaza intre maturitatea "celor mari" si inocenta copilariei. Mi-as dori uneori sa nu mai fiu asa naiva. Iarna imi aduce multe amintiri, tocmai de aceea o consider cel mai frumos anotimp.

    RăspundețiȘtergere
  9. Vara. Şi asta n-are nici o treabă cu vacanţa pentru că şcoala se va termina ea definitiv o dată dar tot soarele mă va face să uit totul şi să trăiesc trei luni de pauză completă, pentru ca frigul toamnei să mă readucă la realitatea crudă dar al naibii de indispensabilă.

    Totuşi înţeleg punctul tău de vedere cu iarna. Iarna e dură, te copleşeşte, e manierată şi impune respect. Cred că vrei să fi ca ea.

    Vara e sobră dar trecătoare, călduroasă dar distantă, limpede dar seacă.

    RăspundețiȘtergere
  10. Off, ce frumos scumpo, eu ma simt copil mai mereu:) si imi place la nebunie:D:)

    RăspundețiȘtergere
  11. Crisa, nu vreau sa fiu ca iarna. Pentru mine iarna ascunde multe amintiri , multe cuvinte ingropate in bulgarii de zapada ce construiau oamenii muti fara sentimente acum mult timp. N-as vrea sa fiu doar oaza de inspiratie a unui suflet, desi consider ca e cel mai frumos lucru . Imi place vara,dar nu asa . In amintirea mea , in realitatea mea , vara nu e decat anotimpul in care ma pot regasi ca suflet mort de setea marii. Totul e mai frumos iarna, pana si marea, pana si soarele, pana si lacrimile. Imi place mult cum gandesti ! :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Monica, e ceva in genul " eu nu sufar de nebunie, ma bucur in fiecare moment de ea " ? Mi-as dori sa fiu ca tine!

    RăspundețiȘtergere
  13. foarte frumos...mai rar dam de asa postari pe net...
    ma simt copil: oricand,la orice vreme cand stau cu mama si mi se joaca in par ;)

    RăspundețiȘtergere
  14. ella, mi-ai facut dor de mama . Imi pare bine sa stiu ca mai exista copii cu norma intreaga si nu doar cand isi amintesc.

    RăspundețiȘtergere
  15. Foarte frumos ce ai scris.
    Cât despre mine mine... Mă simt un copil tot timpul. Mi se citeşte copilăria pe chip.

    RăspundețiȘtergere

Cuvintele patrate nu intra in urechile rotunde :)