8 august 2011

Ana II


      Am revăzut-o azi dimineaţă. O femeie ce inspira respect de sine , inteligenţă şi o frumuseţe rară . Nu mi-a luat mult să o recunosc chiar dacă la ultima întâlnire , la care m-a ignorat complet şi la care ploaia ne-a fost martoră , nu arăta prea uşor de descifrat. Ştiam de buclele-i de foc şi privirea ugicătoare , în plus mersul era acelaşi sacadat , ce scotea la lumină furtuna din interiorul ei . Azi nu plângea , azi nu era fata desculţă fără trecut . Azi era o femeie demnă de cele mai frumoase complimente . Tablou mirific :  parfum scump de lămâie şi scorţişoară , tocuri înalte , unghii roşii , rochie neagră şi bucle perfect definite căzute întâmplător pe umerii dezveliţi de fâşia de material ce o ascundea de ochii înfometaţi ai bărbaţilor virili. Azi , pe aceeaşi stradă care a născut atâtea poveşti , am cunoscut o altă faţă a Anei ,  fata desculţă .
      Am aflat multe despre ea , cum că nu e din oraş ci că e o braziliancă înrăită , fără mulţi prieteni , singură , venită în oraş cu afaceri banale împreună cu iubitul ei , un actor brazilian de asemenea. M-am gândit că nu i-am creat povestea potrivită , că nu crescuse pe această stradă , că nu o ţinuse nimeni de mână pe bordura bătrână şi că nu e un suflet suferind . Probabil că îşi stricase maşina şi de aceea plângea acum câteva zile pe ploaie. Nu o mai consideram o femeie puternică şi parcă începeam să mă urăsc pentru că am vrut să îi creez trecutul perfect , precum şi viitorul pentru că ea deja le avea . Azi mi-am schimbat părerea despre o necunoscută. Mi-ar fi plăcut să nu o fi revăzut niciodată şi să rămână aceeaşi Ana , fata desculţă. Ah , am aflat că o cheamă altfel , un nume brazilian care mie nu-mi place  . Însă am hotărât ca să rămână Ana în gândurile mele.


p.s. " Puterea este amanta mea. " N.B.

11 comentarii:

  1. Stranie intamplare... Si, asa cum mi'ai zis si tu odata, sa stii ca aparentele inseala... Dar oricum... pentru tine prezenta ei de atunci a insemnat ceva... Acea "ea" din ziua aceea ploioasa ti'a dat tie unele ganduri si prilejur sa cugeti la diverse lucruri... Nu fi dezamagita... Ia'o ca pe o simpla oportunitate care ti'a fost oferita...

    RăspundețiȘtergere
  2. *militarykitty , nu sunt dezamăgită pentru că Ana nu este o coincidenţă . Trebuie să existe cu un motiv.

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa este psihicul uman. Ne cream, ne definim ceva in minte, ceva care e pe placul nostru. La fel se intampla si cu iubirile neconsumate. Ne indragostim de o imagine pe care ne-o construim singuri. Daca dragostea respectiva ramane doar la acel nivel, ea va dainui de-a pururi. Pentru ca traim cu iluzia dulce.
    Dar realitatea ne izbeste crunt in moalele capului de multe ori. Atunci suntem nevoiti sa acceptam adevarul. :)
    Iluzia e dulce...

    RăspundețiȘtergere
  4. Am primit comentariul tau referitor la blogroll, as chiar incantata:D Te adaug si eu la blogroll, te rog sa-mi pui numele Strawberry Blonde, nu travel and adventure cum v-a aparea.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ah, am uitat, daca vrei imi poti pune numele in loc de Strawberry blonde:)), sakura-ai alexandrina. Ramane la decizia ta.

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  7. * Lillee , comentariile tale mereu imi lasa un gust foarte dulce .

    RăspundețiȘtergere
  8. * Maria S , ma bucur ca iti place >:D<

    RăspundețiȘtergere

Cuvintele patrate nu intra in urechile rotunde :)